HTML

A lemezek lovasai

A Digitalcopy csapat blogja

Weboldalunk

cd gyártás, cd nyomtatás

Miről szól ez a blog?

A CD gyártásról, és ami a mögött van.
Sikereinkről, kudarcainkról.
Munkánkról, pihenésünkről.
Őszintén.

Rendes?

5 kiló fülbevaló

2009.12.18. 12:01 tomango

A hírlevélben látott kép a főnök egyik etiópiai útján készült. Ezek az úgynevezett murszi lányok. Nagyon vadak és félelmetesek, és annál szebbek, minél nagyobb a szájtányérjuk. A szájtányér fából van. A szájfelmetszés módjáról és az egyéb kulturális örömökről (pl. hegtetoválás) nyugodtan kérdezd a főnököt e-mailben. Ha épp itthon van, minden levélre válaszol.

De hol van a beígért oroszlános kaland? És egyáltalán, tényleg úszott a főnök delfinekkel a nyílt tengeren? És melyik országban volt ez?

Na jó, jó. Mesélünk egy kicsit, de nem sokat, hogy máskorra is maradjon. A főnök Tanzániába és Zanzibárba utazott 1 hónapra. Jó sok időre, hogy el tudja felejteni a sok magyar válságos panaszkodást. Egy jó 15 éve úgy gondolta, hogy inkább felajánlja segítségét ott, ahol valóban elmondhatatlan nagy az ínség. Nem érdemszerző utak ezek, csak éppen igyekszik úgy kalandozni, hogy közben hasznossá is tegye magát valahol. Tanzánia tele van maszáj emberkékkel, tudod, akik olyan dekoratív színekben és bottal a kézben a magosba ugrálnak örömükben. Na és 5 kiló fülbevaló csügg a nők fülében. Íme ezen a képen meg is nézheted! Szóval ezek között a maszájok közt is igen sok lett az elárvult gyerek. Ezeknek a gyerekeknek építenek iskolát, családias otthonokat, hogy egykor ők lehessenek az ország legkiválóbb polgárai. Többen ezek közül a gyermekek közül még nem AIDS fertőzöttek, de a fertőzöttek is igen aranyosak. Ha egyszer meghallanád, ahogy énekelnek! No majd talán legközelebb bejátszunk belőle…

De most tényleg nem fárasztunk tovább ilyen unalmas mesékkel. Ezeket inkább beosztjuk és időnként csöpögtetünk belőlük egyet-egyet. Ja! Az oroszlán tényleg ott volt a Serengetiben. A kemping – bármily hihetetlen a magyar fül számára – egyáltalán nincs elkerítve a vadállatok elől. A főnök kénytelen volt hiénák és egy nagy bivaly társaságában (szó szerint néhány méterre) álomra hajtani a fejét. De olyan fáradt volt, hogy ez nem nagyon érdekelte – leglábbis ezt mondja. Csak másnap reggel szerzett tudomást arról, hogy az éjjelt a Land Cruiserekben töltő polgárság azon szórakozott, hogy oroszlán járkált a főnök sátra körül. Mindegy! Ez Afrika! Éjjel még a csillagképek is fordított rendben ragyogtak a sátor felett. Más világ! De talán épp ettől olyan vonzó?




Gyere velünk Afrikába! Humanitárius turizmus
és gyermek segély. www.afrikaert.hu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cdgyartas.blog.hu/api/trackback/id/tr1001606449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása